De term Flashing of Flash op een Android-telefoon is een activiteit om Android OS of Smartphone opnieuw te installeren. Maar weet je, wat is het doel van flash? Of wat zijn de voordelen? We kunnen het antwoord weten als we het volledige begrip en de verklaring vooraf begrijpen en begrijpen. Er zijn zelfs enkele triggers en oorzaken voor onze apparaten om te flitsen. Gebruikers van Android-smartphones brengen deze meestal naar een serviceprovider of loket om de mobiele telefoon opnieuw te flashen.

Maar wat als je niet genoeg tijd hebt om naar het loket te gaan? Je moet je Android flashen, toch? Er zijn verschillende manieren om een ​​mobiele telefoon te flashen met een laptop of zonder een pc, zowel voor Samsung, Vivo, Assus, Oppo, Apple, enz. Maar daarvoor moet u ook bepaalde tekens of functies kennen waarmee uw mobiele telefoon moet knipperen. Zorg er vervolgens voor dat u de risico’s en nadelen van knipperen begrijpt als u dit niet doet. Zie daarvoor de gedetailleerde discussie hieronder.

FLASH Android-telefoon is | Volledige definitie en uitleg

  • INZICHT IN FLASH ANDROID

Simpel gezegd, Android Flash is om het Android-besturingssysteem opnieuw te installeren met behulp van de naam stock of aangepaste rom. Het doel is dat de smartphone of Android mobiel terug kan zijn zoals u de mobiele telefoon voor het eerst kocht. Het flashproces zelf kan rechtstreeks worden uitgevoerd via voorraadherstel of aangepast herstel of met behulp van een pc of laptop.

  • VOORDELEN VAN HET DOEN VAN FLITS HERHALEN

De prestaties van mobiele telefoons zijn normaal

Na nogmaals knipperen, is wat er gebeurt, de algehele prestaties van uw mobiele telefoonsysteem weer normaal. Dit is het doel van het doen van een flits op een Android-telefoon, om een ​​Android-telefoon te normaliseren die waarschijnlijk na hoelang gebruik sommige functies heeft verloren. Na de flits zal de systeemfunctie weer normaal worden.

Het bestandssysteem wordt Fresh

Na het knipperen, zal uw mobiele telefoon echt vers zijn alsof hij voor het eerst werd gebruikt. Een systeem dat al is beschadigd, wordt opnieuw gepatcht met een nieuw bestand dat er frisser uitziet en Android-functies normaal kan uitvoeren zoals de eerste keer dat u het kocht.

Patches en beveiligingslekken repareren

Naast de voordelen die werken aan het verbeteren van de prestaties van het systeem, is herhaald flitsen ook nuttig voor het repareren van beveiligingslekken en het oplossen van bugs. Standaard van de mobiele telefoon herstelt meestal enkele programmafouten in de standaardfirmware van de mobiele telefoon. Omdat de fabrikant van Samrtphone zelf over het algemeen altijd een firmware-update heeft en deze publiceert voor regelmatige reparatie.

Opslagmedia herschikken

In het flitsende proces wordt ook het gehele opslagmedium op de mobiele telefoon gereset. Als er een sector is beschadigd, worden de media zodanig geformatteerd dat de opslagruimte weer fris wordt en weer optimaal functioneert.

  • KNIPPERENDE GEBREKKEN

De mobiel is helemaal dood

Naast de goede voordelen, blijkt het flitsproces ook tekortkomingen te hebben die niet mogen worden onderschat. Het waarschijnlijke gevolg is dat de mobiele telefoon alleen het logo loslaat of zelfs volledig sterft. Waarom is het zo gebeurd? De trigger kan te wijten zijn aan een discrepantie tussen de firmware en het knipperproces.

Garantie elimineren

Het resultaat van deze flits is ook dat je de garantie van je mobiele telefoon kunt verliezen. Blijf ervoor kiezen om te knipperen, ook al kan uw mobiele telefoon nog steeds de oorzaak zijn wanneer u een claim indient bij het servicecentrum of de distributeur, dit kan niet meer worden gedaan. Omdat het daadwerkelijk doen van de flits hetzelfde is als het verwijderen of installeren van firmware die niet is toegestaan ​​in de garantieovereenkomst. Het is dus beter als uw mobiele telefoon nog steeds onder de garantie valt, breng deze gewoon naar het servicecentrum in uw omgeving om te knipperen.

  • KNIPPEREN

Knippert met een laptop

Eerst moet u de mobiele telefoon in de downloadmodus maken. Hoe doe je het Simpelweg door de aan / uit-knop, home, volume gelijktijdig gedurende enkele seconden in te drukken. Wacht op dat moment totdat de downloadmodus wordt geactiveerd. Wanneer het schrijven verschijnt, laat u de twee vorige knoppen los en drukt u vol omhoog voor het volgende proces. Ten tweede, open de Odin-applicatie die eerder is geïnstalleerd en maak vervolgens verbinding met Android via USB-computer. Over het algemeen detecteert Odin apparaten rechtstreeks. Selecteer daarna de PDA-sectie en zoek het ROM-bestand dat eerder is gedownload. Gewoonlijk is het formaat md5, als het nog in de vorm van een archief is, pak het dan eerst uit.

Wacht daarna tot het bestand Odin binnenkomt. Druk vervolgens op de startknop om het installatie- of knipperproces opnieuw te starten op uw Android of Smartphone. Nadat het groene teken in de linkerbovenhoek verschijnt, verwijdert u onmiddellijk de USB uit de pc. In dit stadium is het knipperproces voltooid, maar soms ondervindt Android een opstartprocedure. Om bootlop te overwinnen, ga je naar de herstelmodus door een paar ogenblikken op de aan / uit-knop, home, vol up te drukken. Nadat de trillingen op Android zijn opgetreden, laat u de aan / uit-knop los, maar houdt u de home-knop en vol ingedrukt totdat deze eindelijk in de herstelmodus komt. Nadat u de herstelmodus bent gestart, kunt u de selectie verplaatsen met behulp van de volumeknop. Selecteer in dit stadium data / fabriek en cachepartitie. Voor de optie “ok” kunt u de startknop gebruiken. Nadat u klaar bent, start u opnieuw op en eindigt u. Uw Android-smartphone is nu klaar met knipperen of opnieuw installeren.

Knipperen zonder laptop

De tweede manier om een ​​smartphone of Android te flashen is zonder een laptop of computer. Deze methode is waarschijnlijk effectief voor diegenen onder u die lui zijn om naar een internetcafé te gaan of geen pc hebben. Hoe doe je het Maak eerst Firmware of ROM die is aangepast aan uw Android of smartphone en plaats deze op de SD-kaart.

Ten tweede, voer de herstelmodus op dezelfde manier uit als hierboven. Nadat u naar de herstelmodus bent gegaan, moet u gegevens / fabrieksinstellingen wissen, dalvik-cache wissen en cachepartitie wissen. Klik daarna op de optie “Update van SD-kaart toepassen” en zoek het Firmware-bestand dat eerder was voorbereid. De startknop kan u helpen deze te kiezen. Wacht vervolgens tot het installatieproces is voltooid. Wanneer u klaar bent, selecteert u de optie “Nu opnieuw opstarten” helemaal bovenaan om uw Android- of smartphonestart te starten. Uw mobiele telefoon is nu klaar met knipperen of opnieuw installeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *